0416 85 14 05

Van Gorp Uitvaartzorg

De waarde van een oude verzekeringspolis

De waarde van een oude verzekeringspolis

“Zijn er verzekeringspolissen?”, vroeg ik aan de familie. De oudste zoon gaf ons een pakket met oude polissen. Hij zei: “Ik vraag me af of deze nog iets waard zijn.”

Dit horen wij vaker. Veel mensen hebben uitvaartpolissen van vroeger. Soms zelfs afgesloten voor de Tweede Wereldoorlog. De familie waarover ik schrijf had zes certificaten in een envelop gestopt. Daarop stond geschreven dat de polissen waarschijnlijk waardeloos zouden zijn.

Als we een begrafenis of crematie verzorgen, doen wij altijd aangifte bij de verzekeringsmaatschappij. Zelfs als het om oude polissen gaat. Op ons kantoor hebben we inmiddels veel ervaring. Van elke verzekeringspolis kunnen wij de huidige waarde achterhalen. Vaak tot verrassing van de nabestaanden. Bij overlijden regelen wij voor de familie ook de administratieve afwikkeling en uitbetaling van elke polis. Zo ont-zorgen wij de nabestaanden.

De familie met de zes certificaten was aangenaam verrast. Ze hoorden dat de oude polissen leidden tot een uitkering van meer dan tweeduizend euro. Samen met een recente polis van een grote bekende maatschappij was dit voldoende om de uitvaart te kunnen betalen.

Een week geleden kwam een man bij ons op kantoor. Hij wilde wel eens weten of zijn echtgenote en hij voldoende geld zouden hebben om begraven te worden. Hij had een tasje bij zich met daarin enkele oude verzekeringspolissen. Voor dit echtpaar hebben wij op schrift gezet wat de waarde van deze polissen bij overlijden is.

Hebt u ook oude begrafenisverzekeringen en vraagt u zich af welke waarde deze polissen vertegenwoordigen? Wij zoeken vrijblijvend en kosteloos voor u uit hoeveel elke verzekering waard is. Loop gerust een keer bij ons binnen. Ons kantoor: Hoofdstraat 32 te Kaatsheuvel. Bellen kan ook: 0416 85 14 05.

Almere, 08-03-11; Gemaakt voor Het Uitvaartwezen in opdracht van Uitvaart Media. Oude uitvaartpolissen op het kantoor van Yarden.