0416 85 14 05

Van Gorp Uitvaartzorg

Digitale Nazorg

Digitale Nazorg

Tegenwoordig zijn herinneringen vaak vastgelegd in een computer of in een telefoon. Er is een wachtwoord of een pincode nodig om toegang te krijgen, maar dit is alleen bekend bij de overledene. Hetzelfde geldt voor programma’s zoals e-mail en Facebook. Nabestaanden willen graag toegang tot persoonlijke gegevens van de overledene, maar hebben geen idee hoe ze dit voor elkaar kunnen krijgen.

Wij werken samen met Digitale Nazorg. Directeur Sander van der Meer is forensisch expert. Drie jaar geleden werd Sander geconfronteerd met een meisje dat was overleden na de val met haar fiets. Bij het meisje werd een kapotte telefoon aangetroffen. Haar ouders wilden graag weten wat erop stond, maar niemand kon hen helpen. Bij Sander ontstond toen het idee voor zijn onderneming.

Digitale Nazorg gebruikt dezelfde apparatuur als de digitale recherche en beschikt ook over dezelfde kennis. Sander en zijn team zijn geen hackers. Alleen met de toestemming van nabestaanden gaan zij aan de slag. Zij werken zorgvuldig en stellen van een computer of een telefoon alle data veilig en geven deze aan de nabestaanden.

Sanders bedrijf werkt via het principe ‘no cure no pay’. Als de code niet gekraakt kan worden, gaat de nalatenschap zonder rekening terug. Overigens durven we gerust te stellen: als het Digitale Nazorg niet lukt, dan lukt het niemand.

1743612_554904677941900_233869407_n