0416 85 14 05

Van Gorp Uitvaartzorg

Groter dan een droom

Groter dan een droom

‘Dit is niet zomaar een verhaal,’ zei onze jongste dochter Loes. Ze had zojuist het boek Groter dan een droom gelezen.

In Groter dan een droom gaat een jongen ’s nachts op pad met zijn overleden zus. Zij neemt hem mee op stap. Bijzonder detail is dat de jongen zijn zus nooit heeft gekend. Ze was al overleden voordat hij geboren werd. Opeens staat zus ’s nachts aan zijn bed. Samen gaan ze fietsen.

Er stonden twee fietsen in het berghok. Zus koos de grootste van de twee.

‘Niet lachen,’ zei ze. ‘Het is de eerste keer.’
‘Heb je nog nooit gefietst?’
‘Ik was te klein. Maar het lukt best aardig, niet?’

Als je dood bent, heb je geen zijwieltjes nodig.

Na een tocht komen ze aan op het kerkhof.

‘Gek, he?’ zei ze en ze ging op haar knieën op de grond zitten. ‘Ik kniel voor mijn eigen graf.’
‘Wat zit er onder die stenen?’ vroeg ik.
‘Oh, daar ligt een kist. En in die kist bewaar ik mijn skelet.’
‘Heb je dat dan niet nodig als je dood bent?’

Ze keek me aan zoals grote zussen hun domme broertje aankijken.

De teksten in het boek zijn prachtig en ook de illustraties wonderschoon. Ik vond het al een bijzonder verhaal, maar zeker na de opmerking van onze dochter Loes die zelf haar zus verloor.

Een tijd geleden gingen Loes en ik naar de bibliotheek. Ze vroeg me waar ze nog meer van die bijzondere boeken kon vinden. Verhalen zoals Groter dan een droom. Niet zomaar een verhaal. Misschien wel het mooiste kinderboek ooit geschreven.

8290_groterdaneendroom-2