0416 85 14 05

Van Gorp Uitvaartzorg

Boeken

Boeken geschreven door Lowie van Gorp

Lowie van Gorp is de oprichter van Van Gorp Uitvaartzorg. Het overlijden van zijn tienjarige dochter Guusje vormde de aanleiding tot de professionele wending in zijn leven: kiezen voor het beroep van uitvaartondernemer. Over Guusjes ziekteperiode schreef hij KanjerGuusje. Het gezinsleven na het overlijden van Guusje tekende hij op in We houden je vast. Beide boeken zijn door het publiek omarmd. De reacties van lezers zijn lovend.


“KanjerGuusje”

KanjerGuusje

KanjerGuusje is het verhaal van een bijzonder meisje met een zeldzame vorm van kanker, meebeleefd en verteld door haar vader. De verdrietige maar ook de mooie momenten tijdens het ziekteproces worden indringend weergegeven. Je wordt niet alleen meegetrokken in alles wat Guusje mee moet maken en beleeft, maar ook wordt duidelijk wat dit betekent voor ouders, broers en zussen, vrienden en vriendinnen en alle anderen die nauw betrokken zijn.

Doordat alle gebeurtenissen zo open verteld worden, is het aangrijpend voor iedereen. Het is een boek met een boodschap aan de wereld en het maakt de cirkel rond doordat de opbrengst van die boodschap weer gebruikt zal worden om andere kinderen met kanker te helpen tijdens hun ziekteproces. Een boek dat iedereen van professional tot leek gelezen moet hebben.

– Marianne van de Wetering, kinderoncologe

“We houden je vast”

We houden je vast

Een lieve vrouw, zes prachtige kinderen en een goede baan. Lowie van Gorp had altijd de wind mee. Tot hij hoorde dat zijn dochter Guusje ernstig ziek was. In KanjerGuusje beschrijft hij de ziekteperiode van zijn dochter. We houden je vast begint op het moment dat Guusje is overleden. De dood is onomkeerbaar. Guusje wordt gemist. Ze laat een grote leegte achter.

Op de wind heb je geen invloed, wel op hoe je de zeilen zet. Drie elementen spelen daarbij een belangrijke rol: kracht, betrokkenheid en trots. Kracht vanuit jezelf, betrokkenheid van de omgeving en trots op de overledene.

In dit boek vertelt Lowie hoe hij er samen met zijn gezin in slaagt om de toekomst hoopvol tegemoet te treden.


Bestel de boeken

Beide boeken zijn te bestellen via de website van BOL.com. De prijs van KanjerGuusje is € 19,95. Voor We houden je vast betaal je € 14,95. De levertijd bedraagt 1-2 werkdagen.


Geef een reactie