Na vier jaar met liefde uitvaarten te hebben geregeld, vallen ons de verschillen op in de behoeftes en wensen van mensen. Wil de een liever eenvoud als basis van het afscheid. De ander zoekt het juist in het persoonlijke en bijzondere. Sommige mensen vinden inspiratie voor afscheid in hun geloof en anderen voelen zich verbonden met de natuur.

Wij onderscheiden vier inspiratiebronnen om afscheid te nemen:

  • eenvoud als basis;
  • vrijheid in keuzes;
  • geloof als inspiratie;
  • verbonden met de natuur.

Vanuit deze vier inspiratiebronnen geven we samen het afscheid vorm dat bij jou en jullie past. Welke keuzes je ook maakt, het afscheid wordt altijd met liefde geregeld.

Eenvoud als basis

Soms zegt een roos meer dan een hele bloemenzee. Soms klinkt in dat ene lied op cd meer door dan in een live-uitvoering van een symfonieorkest. Het gaat erom dat wat er tijdens een afscheid wordt gedaan en gezegd, past bij jou en bij de mens van wie je afscheid neemt. Eenvoudig en zonder poespas, omdat het goed is zo. Neem contact met ons op om je wensen te bespreken.

Vrijheid in keuzes

Met liefde regelen wij voor jou een uitvaart die eigentijds en verrassend is. Denk aan een locatie die net even anders is, karakteristiek vervoer of verrassende muziek. Samen kijken en kiezen we wat past bij jullie. Maak kennis met onze werkwijze.

Geloof als inspiratie

Ontleen jij kracht en inspiratie uit je geloof of was dit belangrijk voor jouw dierbare, dan regelen wij met aandacht en liefde een uitvaart door religie geïnspireerd. Dat kan zijn: een begrafenis, een afscheidsviering in een kerk of een afscheidsdienst met religieuze symbolen, teksten of liederen in een crematorium of andere ruimte. Wij hebben kennis van geloofsovertuigingen en omarmen de rituelen en gebruiken die erbij horen. Ontdek onze mogelijkheden.

Verbonden met de natuur

Voel jij je verbonden met de natuur of speelde dit een belangrijke rol in het leven van jouw dierbare. Met hart en ziel begeleiden wij een uitvaart in een natuurlijke omgeving. Begraven op een natuurbegraafplaats is hierbij een optie. De tocht naar de laatste rustplaats is dan een mooie natuurwandeling met veel groen, vogels en vlinders. Het graf gaat later op in de omgeving. Dat is goed, zo is het bedoeld. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Een goede voorbereiding is noodzakelijk

In een verdrietige periode komt er veel op je af. We kunnen met jou de wensen voor het afscheid ter voorbereiding in kaart brengen. Kijk hier hoe wij je kunnen helpen om het afscheid goed voor te bereiden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over inspiratie voor afscheid of een wensengesprek contact op met Van Gorp Uitvaartzorg. Bel 24/7: 0416-851 405 of vul een contactformulier in.

Inspiratie voor afscheid, Een mooi afscheid door Van Gorp Uitvaartzorg met liefde geregeld.