Een paar maanden geleden nodigde een kranige heer van negentig mij uit in zijn appartement. We kennen elkaar goed omdat ik anderhalf jaar eerder hem en zijn gezin heb begeleid bij de uitvaart van zijn vrouw. “Ik zou het heel fijn vinden als jij mijn kinderen begeleidt als mijn tijd is gekomen. Ze hebben het zo druk met hun eigen leven. Ik vind het ook lastig om mijn wensen met hen te bespreken. ‘Ach pa, zeggen ze dan. U wordt honderd. We hebben nog wel even.’ Het geeft me rust als ik mijn laatste wensen voor mijn afscheid met jou kan bespreken. Dan weet ik dat het goed wordt geregeld.”

Uitvaartwensen vastleggen

Samen bespreken we zijn wensen en ik leg ze vast in een persoonlijk wensendocument. Daarna kom ik nog een keer langs om het document door te spreken. Dan is ook zijn dochter aanwezig. Ze zegt: “Eerlijk gezegd wilde ik me hiermee niet bezighouden. Maar ik ben erg opgelucht dat ons pa de stap zelf heeft gezet.”

Een paar weken geleden kwam ik hem tegen in het winkelcentrum. Hij stapte uit zijn scootmobiel en hief zijn hand op. “Ik heb inderdaad nog lang geen plannen om te gaan. Maar dat wij samen mijn afscheid zo goed hebben doorgesproken, samen met mijn dochter. Dat heeft me heel veel rust gebracht. Ik weet nu dat het goed geregeld gaat worden. Het is ook voor mijn kinderen een geschenk.”

Vrijblijvend advies over gesprek laatste wensen

Wil jij ook je uitvaartwensen vastleggen? Zodat het goed geregeld is voor je nabestaanden. Loop gerust een keer bij ons binnen of neem contact met ons op. Wij gaan graag samen met jou om de tafel voor uw gratis en vrijblijvend persoonlijk wensendocument.

Robin de Bruin
Mobiel: (06) 3023 3459
Mail: robin@vangorpuitvaartzorg.nl
Van Gorp Uitvaartzorg, Hoofdstraat 32, Kaatsheuvel
Tel. (0416) 851 405

Het geeft me rust, Ons team van vaste gezichten ondersteunt jou en je familie bij een persoonlijke uitvaart waarin jouw dierbare tot zijn recht komt.