Veel mensen uit onze regio voelen zich verbonden met de natuur. Er wordt flink wat gewandeld en gefietst in de Loonse- en Drunense Duinen of de andere mooie natuurgebieden van onze streek. Steeds vaker krijgen wij daarom de vraag of wij ook een natuurbegrafenis regelen. Dat doen wij zeker. Speciaal voor natuurliefhebbers verzorgen wij uitvaarten die geïnspireerd zijn door de natuur.

Natuurbegrafenis

Je kunt kiezen voor een natuurbegrafenis op de nabijgelegen natuurbegraafplaats De Hoevens en op termijn mogelijk ook in natuurgebied Huis ter Heide.

Vooraf wandelen we door de natuur naar de laatste rustplaats. De afscheidsdienst is ingetogen en geïnspireerd door het groen, de bomen, bloemen, vogels en vlinders om ons heen. Er is een aula, een ontmoetingsruimte en catering beschikbaar.

Omdat natuurbegraven gebeurt in een natuurgebied, is alles van afbreekbaar materiaal gemaakt. Het graf wordt gemarkeerd door een schijf van een boomstam met daarin een gegraveerde tekst. Zo kan het graf worden teruggegeven aan de natuur.

Natuur als bron van inspiratie

Ook als je niet kiest voor een natuurbegrafenis, maar je wel het afscheid wil laten inspireren door de natuur, dan regelen wij dat graag. Wij adviseren je over een ecologisch afscheid en andere mogelijkheden voor een natuurlijke crematie of begrafenis.

Want ieder einde ontmoet een begin. Het is de cyclus van het leven. Altijd geven we een mens terug aan de natuur. Van waaruit ergens, ooit, opnieuw leven ontspringt.

Vrijblijvend advies over een afscheid in de natuur

Wil je meer informatie over natuurbegraven of een afscheid geïnspireerd door de natuur? Loop gerust een keer bij ons binnen, of neem contact met ons op. Wij bespreken graag jouw wensen en adviseren gratis en vrijblijvend over de mogelijkheden van een natuurlijke begrafenis of crematie.

NAtuurbegraven, Een mooi afscheid door Van Gorp Uitvaartzorg met liefde geregeld.