Door ons verhaal kunnen wij er voor anderen zijn

Wij moesten zelf in 2011 afscheid nemen van onze dochter Guusje. Op negenjarige leeftijd werd bij haar een zeldzame vorm van kanker geconstateerd. Lowie publiceerde twee boeken over ons verhaal, dat een inkijkje geeft in het leven met kanker en het omgaan met gemis. Onze ervaringen inspireerden ons om iets voor anderen te betekenen.

KanjerGuusje is het boek van Lowie van Gorp over het overlijden van zijn dochter Guusje.

Een afscheid dat steun geeft

Iedereen die een dierbare is verloren weet hoe verdrietig dat is. Na de dood van onze dochter Guusje hoorden we vaak dat anderen troost en steun putten uit onze ervaringen. Dat inspireerde ons om anderen te helpen bij het verzorgen van een zo mooi mogelijk afscheid. Wij stellen de juiste vragen en zijn er voor je in deze moeilijke tijd.

Lees meer
KanjerGuusje is het boek van Lowie van Gorp over het overlijden van zijn dochter Guusje.

KanjerGuusje

Vanaf het moment dat onze negenjarige dochter een zeldzame vorm van kanker krijgt, start Lowie met bloggen. Deze verhalen vormen de basis van het boek KanjerGuusje. De diagnose kanker zet het leven van ons hele gezin op zijn kop. Zeven maanden later overlijdt Guusje aan deze vreselijke ziekte. Het boek over familie, vriendschap, kracht en liefde geeft een beeld over hoe het is om met zo’n groot verlies om te gaan.

KanjerGuusje is het boek van Lowie van Gorp over het overlijden van zijn dochter Guusje.

We houden je vast

Na het verdriet en het afscheid ga je als nabestaanden een nieuwe fase in. Voor ons als gezin staat de vlinder symbool voor die transformatie. In We houden je vast schrijft Lowie over de leegte die Guusje na haar dood achterlaat. Op de wind heb je geen invloed, wel op hoe je de zeilen zet. Dan doen wij als gezin met veel kracht en trots. We zien de toekomst weer hoopvol tegemoet, met Guusje in ons hart.

TED Talk

Ook na haar dood heeft Guusje nog invloed op anderen. Lowie gaf in Nijmegen een TED Talk over haar ziekteproces. In naam van onze dochter vroeg hij alle zorgverleners om een verschil te maken. Laat je inspireren.

Bekijk hier de video