Er voor jou zijn

Afscheid nemen van mensen van wie houdt, is misschien wel het moeilijkste dat je in je leven moet doen. Het overkwam Yvonne en Lowie van Gorp. Hun dochter Guusje overleed in 2011. Veel mensen putten steun uit de ervaringen die zij deelden. Het inspireerde hen om anderen te gaan helpen. Zij stellen de juiste vragen. Ze zijn er voor je, als je afscheid moet nemen.

KanjerGuusje

Guusje was pas 9 toen ze een zeldzame vorm van kanker bleek te hebben. Lowie startte met bloggen. Deze verhalen vormen de basis voor het boek KanjerGuusje. De diagnose kanker zette het gezinsleven op zijn kop. Zeven maanden later overleed Guusje. Het verhaal over familie, vriendschap, liefde en kracht geeft een beeld over hoe het is om met zo’n groot verlies om te gaan.

Het e-book is via de volgende link gratis te downloaden, daarnaast is het als luisterboek ingesproken door Lowie en via de volgende link op YouTube te beluisteren.

Jij hebt ons laten zien
wat ‘leven’ is 
wat liefde is

We houden je vast

Na de uitvaart breekt er een nieuwe fase aan. Voor Yvonne en Lowie staat de vlinder symbool voor die transformatie. Elk einde betekent een nieuw begin. Het boek We houden je vast verscheen twee jaar na het overlijden. Lowie schrijft over de leegte die Guusje na haar dood achterlaat. Op de wind heb je geen invloed, wel op hoe je de zeilen zet. Dat doet het gezin Van Gorp met liefde, kracht en trots. Hoopvol de toekomst tegemoet, met Guusje in hun hart. Het e-book is via de volgende link gratis te downloaden.

Lowie krijgt vaak de vraag: hoe gaat het nu met je? In Ze reist altijd met me mee geeft hij antwoord op deze vraag.

TED Talk

Ook na haar dood heeft Guusje nog invloed op anderen. Lowie gaf in Nijmegen een TED Talk over haar ziekteproces.

In naam van zijn dochter vroeg hij alle zorgverleners om een verschil te maken. Laat je inspireren.