Praten is zinvol

Waarom zou je over je dood praten? Zeker wanneer je nog gezond bent? Een gesprek over je eigen sterfelijkheid is persoonlijk. Het gaat over je kwetsbaarheid. Het zorgt voor verbinding.

Er is bijna geen onderwerp te bedenken dat mensen meer bij elkaar brengt. Je leert elkaar heel goed kennen. Het is van grote waarde. Het verdiept de verbinding tussen jou en anderen.

Wensengesprek

Je kunt je wensen door ons op papier laten zetten. Dit is vrijblijvend en kosteloos. Onze uitvaartverzorger komt dan bij je op bezoek. Tijdens een eerste gesprek maken we kennis.

Hoe ziet jouw leven eruit? Met welke mensen voel jij je verbonden? Welk beeld heb je bij je uitvaart? Door de juiste vragen te stellen krijgen we een goed beeld van wat jij belangrijk vindt.

Tijdens een tweede ontmoeting ontvang je een uitgewerkte samenvatting van jouw keuzes op papier.

Inclusief een begroting van de kosten. Zo weet je ook financieel precies waar je aan toe bent.

Als je overlijdt, zijn jouw wensen bekend. Dit geeft rust en biedt je naasten houvast.

” Wie kent
de dag van morgen? ”

Wensenboekje

Wat vind jij belangrijk bij jouw afscheid? Het is fijn als anderen van jouw wensen op de hoogte zijn. Vul een wensenboekje in. Ze kunnen dan makkelijk de juiste keuzes maken.

Een wensenboekje kun je altijd invullen. Ook als je nog prima gezond bent. Af en toe pas je het aan. Het groeit met je mee. Wensen en smaak veranderen vaak met de jaren.